“Friheten var något som lockade mig jättemycket!”

Det var under sommaren 2017 som Linda Lindgren, 31 år, ville flytta tillbaka till Stockholm efter sina tre år i Nyköping. Efter att ha lagt upp ett inlägg i en Facebookgrupp fick hon kontakt med en konsultchef på Prime. När hon sedan hade skickat in CV och varit på intervju dröjde det inte lång tid innan hon fick börja jobba.

– Jag hade aldrig hört talas om Prime tidigare men fick direkt en professionell känsla då de erbjuder sina anställda kollektivavtal, man har en personlig konsultchef, kan välja vecko- eller månadslön och dessutom får man själv lägga sitt schema. Annars hade jag nog inte hoppat på tåget, säger Linda.

Idag jobbar Linda som undersköterska inom hemtjänsten ute i Gustavsberg men har under dessa år även varit på andra ställen. Hon berättar att det är väldigt viktigt att det blir rätt person som blir tilldelad de olika uppdragen då det krävs mycket mer än bara omvårdnad för den här typen av tjänster. Det är många regler som man behöver ha koll på, till exempel hantering av nycklar, navigering, pengar och tidsregistrering.

– Prime försöker matcha rätt person till rätt ställe vilket dom verkligen har gjort för min del. Man har en väldigt tät och bra kontakt med sin konsultchef. Susanne på Prime vet precis vad jag kan och inte kan. Så dom jobben hon skickar är alltid anpassade efter mig, mina kunskaper och tidigare erfarenheter.

Tidigare har Linda aldrig jobbat som konsult men tyckte att det lät intressant när hon förstod friheten med egen schemaläggning. Nu kunde hon för första gången välja själv hur hon ville jobba. Speciellt när det gäller storhelger som jul och midsommar.

– Friheten var något som lockade mig jättemycket! Tidigare har jag jobbat väldigt många storhelger, födelsedagar och andra speciella tillfällen vilket jag och min familj har lidit av. De kunde till och med sluta att höra av sig då jag alltid jobbade, säger hon.

Skulle du rekommendera andra om att söka sig till Prime?
Absolut, det har jag redan gjort! Jag åkte taxi en gång och det visade sig att taxichaufförens flickvän sökte jobb i Stockholm. Då frågade jag om jag fick ge ut hennes mailadress till Prime.