Fixa lådan!

Har du med dig lunchlåda till jobbet? Våra 5 tips gör det enklare och sparar på både miljön och plånboken. Win win!

1. SKAFFERI PÅ JOBBET
Se till att alltid ha en god olivolja, balsamvinäger, salt och peppar samt lite nötter och frön på jobbet – då kan du alltid piffa till en trist sallad eller macka.

2. BYT UT DAGENS MOT GÅRDAGENS
Ät överbliven mat från middagen till lunch dagen efter. Att ta vara på matrester minskar dessutom matsvinnet!

3. LÅDA MED FACK
En lunchlåda med fack eller flera burkar gör att du enkelt kan förpacka din lunch, utan att den kladdar ihop eller tar smak av annat. Vissa saker kanske ska värmas olika länge också.

4. SPARA PENGAR
Att ta med lunch är helt klart en ekonomisk vinning jämfört med att äta lunch ute. Visste du att du kan spara så mycket som 12 000 kronor på ett år genom att ta med låda?

5. TID ÖVER TILL ANNAT
Du sparar tid på att äta egen matlåda istället för att inta lunchen på restaurang. Ta en promenad eller passa på att uträtta några ärenden på tiden du får över.