”Konsultlivet gör det möjligt för mig att prioritera barnen”

Anna Henriksson arbetar som sjuksköterska sedan 10 år tillbaka och nu som konsult för Prime Care, hon bor strax utanför Stockholm med sin man och deras två små barn. Arbetet som konsult för med sig många fördelar i livspusslet. För Annas del innebär det mer tid till att umgås med vänner, fixa i trädgården och renovera det gemensamma huset. Men framför allt mer tid till barnen.

– Min yngsta är bara tre år gammal och det är en oerhört stor fördel att kunna vara ledig med henne så mycket det bara går medan hon ännu är så liten, säger Anna.

När Anna kan styra arbetstiderna själv hinner hon även hitta tid till vila mellan arbetspassen och familjelivet, och lönen gör det dessutom möjligt att jobba mindre än heltid.

– Att vara utvilad mellan arbetspassen ger mig en stor arbetsglädje och jag hinner längta tills nästa uppdrag. Jag har även ett barn med en kronisk diagnos, vilket gör att allt kring honom tar enorm kraft, tid och arbete från oss föräldrar. Konsultlivet har gjort att jag orkar med denna tuffa uppgift samtidigt som jag kan jobba flexibelt och få ut en bra lön.

Att Anna valde Prime Care som arbetsgivare berodde på många olika faktorer. Framför allt letade hon efter ett seriöst konsultföretag med kollektivavtal, ett gott bemötande och uppdrag på kontinuerlig basis. Allt detta fann hon hos Prime Care.

– Jag fick en så god känsla i min första kontakt med min konsultchef och vice VD, Camilla Backman. Hon sköter all kontakt med mig och kunderna utomordentligt. Hon är snabb, serviceinriktad och har med bravur löst alla situationer jag ställts inför där jag behövt hennes hjälp.

Vad är ditt bästa jobbminne för Prime Care?

Det var när jag fick en blomma hemsänd till mig från det företaget jag varit konsult hos. Det gladde mig lång tid efteråt. Att bli bemött av så mycket värme och glädje när man kommer och hjälper kunden fylla sina luckor har givit många fina minnen, man känner sig uppskattad och betydelsefull. 

Vad ska man tänka på om man vill bli konsult?

Man bör vara noga med att företaget är seriöst, har kollektivavtal och kan erbjuda uppdrag regelbundet så man inte riskerar att stå utan uppdrag. Att vara noga i sitt val inledningsvis tjänar man stort på i längden. Man bör även tänka på att ha en ekonomisk buffert att ta av, för oväntade händelser, då anställningsformen är otryggare än en tillsvidareanställning. Till sist ska man våga prova. Det finns gott om jobb som konsult och att pröva sina vingar är mitt bästa råd – du kommer inte ångra dig!