”Det är ingen hemlighet att konsultersättningen är högre än den lön jag hade innan”

Kristian Lund är före detta elitidrottare och numera domare på elitnivå. I 14 år, sedan 2008, har han dessutom också arbetat inom sjukvården som fysioterapeut. Där har han till slut landat i en konsulttjänst hos Prime Care. Ett jobb som för med sig många fördelar.

– Att jag arbetar som konsult frigör tid att vara mer hemma, både för mig och min sambo, då vi inte längre behöver vara två heltidsarbetande vuxna i hushållet. Vilket barnen, och hunden, uppskattar, säger Kristian.

Att arbeta som konsult ger inte bara Kristian friheten att själv styra över sina arbetstider, det för också med sig andra fördelar. Bland annat grundtrygghet i form av kollektivavtal, semester, försäkringar och pension. Men också stöttande och engagerade konsultchefer, ett socialt yrkesnätverk och kanske framför allt bättre betalt, i jämförelse med andra arbetsformer.

– Det är ingen hemlighet att konsultersättningen är högre än den lön jag hade innan som anställd i regionen, säger Kristian.

På frågan om varför Kristian valde att bli konsult hos Prime Care var svaret:

– Jag fick ett bra intryck av Prime direkt vid första kontakten, min kontakt Elin har alltid varit tillgänglig för frågor och funderingar. Att jag sedan fått uppdrag som passar, både i förhållande till geografi och tjänstgöringsgrad, gör att jag varit helnöjd med Prime.

Ditt bästa jobbminne för Prime Care?
Jag har ingett speciellt minne, men jag känner varje dag att jag gör skillnad för mina patienter och kollegor.

Vad ska man tänka på om man vill bli konsult?

För mig känns det som att jag har kommit till en punkt i karriären där konsultjobb passar perfekt, jag har hunnit få den erfarenheten och tryggheten i yrket som krävs för att kunna bidra mer eller mindre direkt på en ny arbetsplats.