“Prime Cares personal är riktigt trevliga”

Seble Abdissa har arbetat som undersköterska i Stockholm för Prime Cares räkning sedan juni 2020. Hon har tidigare bott i norra Sverige i 8 år innan hon flyttade till Stockholm där hon nu bor. Intresset för Prime Care väcktes när hon letade jobb och läste om de många fördelarna med att vara konsult hos Prime. 

– Jag läste att jag kan bestämma hur mycket jag vill jobba och hur mycket pengar jag vill tjäna. Och att jag kan anpassa jobbet efter utbildning eller ha det som extrajobb. Det är också bra att jag kan skapa ett nätverk med arbetsgivare och arbetskamrater, säger Seble.

På frågan om vad det bästa med att arbeta som konsult är, förutom att man har möjlighet att bestämma mycket själv, svarar hon att det även är bra att få jobba på olika arbetsplatser och träffa olika människor, från olika kulturer. Seble fortsätter:

– Man får erfarenhet och kunskap i både bemötande och kommunikation. Och man lär sig hantera olika missförstånd och konflikter. Och all personal är riktigt trevlig, speciellt min konsultchef Inga-Lill, jag känner mig trygg även om vi bara pratar över telefon.

Vad ska man tänka på om man vill bli konsult?
Man måste vara flexibel, ansvarfull och bra på att bemöta olika människor. Det är bra att kunna anpassa sig efter olika rutiner, arbetslag och olika personligheter. Och att kunna samarbeta med olika arbetsgrupper. Det är också viktigt att representera sitt företag på ett bra sätt och om företagets och dina skyldigheter och rättigheter för att känna trygghet.

Bilden är en genrebild.