“Man behöver vara lyhörd”

Patrik Karlsson har arbetat som fysioterapeut i 6 år och har erfarenhet av både öppenvård, slutenvård och geriatrik. Han fick höra talas om Prime Care via en vän, som har arbetat inom flera olika bemanningsföretag. Vännen rekommenderade Patrik att söka till Prime för att de erbjuder stor flexibilitet och har bra kontakt med sina anställda.

– Jag läser en doktorandutbildning på heltid men kände att jag ville ha ett extrajobb som tillåter mig att jobba varierat beroende på hur mycket jag har med studierna, säger Patrik.

Patrik gillar omväxling och att lära sig nya saker, han älskar att resa och träffa nya människor, vilket jobbet som konsult för Prime Care gör möjligt för honom. Han berättar att det bästa med att jobba som konsult är att själv kunna bestämma hur, när och var han vill jobba. Och att varje ny arbetsplats medför nya utmaningar, nya människor och nya lärdomar.

– Det är en fördel att kunna anpassa hur mycket jag jobbar baserat på hur mycket tid jag har. Det gör att jag aldrig är stressad över jobbet och alltid kan vara helt ledig när jag vill, fortsätter Patrik. 

Vad är ditt bästa jobbminne för Prime Care?
När jag fick feedback av en kund i slutet av ett uppdrag, att jag inte bara hjälpt till med praktiskt arbete i en kristid (bemanningsbrist). Utan även bidragit med positiv energi och nya idéer som smittat av sig på personalen.

Vad ska man tänka på om man vill bli konsult?
Flexibiliteten och friheten att jobba som konsult medför även att man måste ta ansvar och vara flexibel själv. Det är viktigt att man är professionell och tänker på att man ofta är inhyrd för att lösa ett bemanningsproblem. Man behöver alltså vara lyhörd för vad kunden behöver hjälp med, och vara trygg i sin yrkesroll för att kunna komma igång och jobba med kort introduktion.