Poddar för semesterdagarna

Att ha något intressant, lärorikt eller inspirerande att lyssna på är alltid härligt. Vi har därför samlat ihop några poddtips på ämnena vård och hälsa. Perfekt för lata dagar i hängmattan eller varför inte till och från jobbet i sommar?

Specialistpodden
En fullspäckad podd med aktuella teman, färsk forskning varvas med medicinska myter, verkliga patientfall och humor. Lyssna på specialistsjuksköterskorna Anahita Amirpours och Ferhat Baysals erfarenheter och insikter inom specialistsjukvården.

Klicka här för att lyssna.

Kropp och själ
Kropp & Själ är ett hälsojournalistiskt podd om livet, hälsan och vetenskapen. Ämnena varierar, allt från träning till medicin och sömnproblem tas upp med ett kritiskt öga på de rådande hälsotrenderna. Funderingar, frågor och personliga livsöden varvas med de senaste forskningsrönen.

Klicka här för att lyssna.

Normalt galen
Vad är psykisk ohälsa? Finns det något som är normalt – eller är vi alla egentligen lite galna? Normalt Galen är en podd av Emma & Rebecka, två sjuksköterskor som arbetar på en akutvårdsavdelning inom specialistpsykiatrin i Stockholm. Hur är det egentligen att befinna sig på andra sidan de tunga, låsta dörrarna? Inte som patient, utan som personal? En podd om psykiatri och allt mellan himmel och jord.

Klicka här för att lyssna.