Skön start efter semestern

Att komma tillbaka från semestern kan vara tungt. Hösten och mörkret närmar sig och det är dags att komma tillbaka till rutiner. Vi vet att det kan vara svårt att ställa om från sköna lediga dagar till effektivt arbete, och därför har vi här samlat några tips som kan göra jobbstarten enklare.

Mjukstart
Att mjukstarta efter semester är skönt för både kropp och knopp. För att få denna mjukstart kan det därför vara bra att försöka komma tillbaka från semestern mitt i en arbetsvecka. Jobba två eller tre dagar för att sedan få en liten paus under helgen igen. Så tänk på detta när du skickar in din semesteransökan till nästa sommar!

Prioritera rätt
När du väl är tillbaka på arbetet kan det kännas överväldigande med arbetsuppgifter som ligger kvar från innan sommaren, men även sådant som fyllts på medan du varit på semester. Då är vårt tips att göra en prioriteringslista över de uppgifter du behöver beta av de första dagarna för att få en tydlig överblick. Detta ger dig mer struktur samtidigt som du slipper hålla allt i huvudet samtidigt.

Tom kalender
Den första veckan tillbaka på jobbet efter semestern kan kännas stressig och otillräcklig. Därför är vårt tredje tips att inte boka in några möten denna veckan för att ge dig själv tid att komma ikapp. En tom kalender sänker stressen och ger dig tid att i lugn och ro ta tag i arbetsuppgifter och sätta en planering för hösten.

Ta vara på ljuset
Bara för att semestern är slut behöver inte sommaren vara slut. Se till att ta vara på varma, ljusa dagar och vistas mycket ute. Hitta på aktiviteter med dina kollegor och passa på att ta härliga lunchpromenader eller möten utomhus. Sol och frisk luft ger energi, och vi behöver all energi vi kan få när vi går mot mörkare tider!