”Uppdragen håller en ajour i professionen”

Conny Lindberg har många strängar på sin lyra. Han är född och uppväxt i Malmö där han nu bor med sin sambo, och tillsammans har de tre vuxna barn. Förutom en lång karriär som sjukgymnast, vilken han inledde 1982, har han dessutom studerat vidare till specialist inom rörelse- och stödjeorganens funktion och problematik.

På fritiden tävlar han sedan 2005 i triathlon, och sedan 2010 på nationell och internationell toppnivå. Äventyr och utmaningar är alltså inget nytt för Conny som på frågan om vad konsultlivet fört med sig för fördelar svarade:

– Uppdragen håller en ajour i professionen, man får nya vänner och kollegor, dörrar öppnar sig för nya upptåg och äventyr i tillvaron och man kan avlasta och sätta lite guldkant för kollegor på en pressad arbetsplats.

Att det blev just Prime Care hade sina förklaringar. Conny hade hört av dem tidigare i andra sammanhang. Och då sambon, som är narkossköterska, haft positiva upplevelser av konsultlivet, kände Conny att det var värt att testa på. Allt det, plus att han hittat ett uppdrag han kände passade honom, bidrog till att han valde att kontakta Prime Care. Då gick allt av bara farten.

– Jag skrev till Prime i mitten av augusti om ett fem-månaders uppdrag och började arbeta i slutet av augusti.

Connys kontaktperson hos Prime Care blev Ida Lund, bemanningskoordinator. Och kontakten med Ida minns Conny som bra och effektiv.

– Vi fick fin och tät kontakt, och uppstarten av uppdraget var väldigt effektivt från Primes sida.

Vad är det bästa med att jobba som konsult?

Att få dela med sig av kunskap, nya erfarenheter, att träffa nya kollegor och lära av dem. Men också att det är ett tidsbestämt uppdrag med bra lön, där även pension, friskvårdsbidrag och semesterersättning finns med i beräkningarna.

Vad ska man tänka på om man vill bli konsult?

Du kallas konsult, men var du än arbetar är du initialt en lärjunge med mycket, utöver ditt yrke, att sätta dig in i innan konsultandet kommer i gång. Man får vara en flexibel kollega och, utifrån den kunskap man har, på bästa sätt komma in i gänget. Du får hjälp av erfarna konsulter att komma in i arbetet, men det räcker inte alltid. Det behövs ofta assistans av ordinarie personal, och det är viktigt att vara tacksam inför det. Utöver det krävs det goda kunskaper, intresse, flexibilitet, hårt arbete och att förstå behovet för uppdraget. Men att bli en i gänget är avgörande.