”Jag får behålla kakan och äta den”

Anna Gillisdotter är legitimerad arbetsterapeut sedan januari 2015, och som hon själv säger, en hundnörd som lägger i stort sett hela sin fritid på sina två tollare. Och där är friheten som konsult hos Prime Care en klar fördel.

– Det bästa är att jag kan gå hem när min arbetsdag är slut utan dåligt samvete, eftersom jag verkligen får tid att utföra mitt arbete som konsult. Jag tycker att det är otroligt givande att få styra mitt eget schema så pass mycket. Det bidrar till att jag får utöva mitt fritidsintresse mycket mer än jag annars hade kunnat, berättar Anna.

Anna driver eget företag och hyr ut sig som konsult till olika bolag. Prime Care är de som främst kunnat erbjuda attraktiva uppdrag och även ge en konkurrensmässig ersättning till henne. Hon berättar att det är en stor frihet att själv få bestämma över sina arbetstider och uppdrag. Och en annan fördel är också att få möta många olika arbetsplatser och många olika områden inom vården, vilket hon anser vara utvecklande och lärande för yrkesutövandet.

– Det har aldrig varit några problem med att ha kontakt med Prime Care, de är alltid tillgängliga och svarar snabbt på mina frågor. De letar även uppdrag till mig och erbjuder sådant som de tror skulle kunna passa mig utifrån mina önskemål och preferenser. De svarar alltid på frågor och återkopplar om olika uppdrag vilket jag uppskattar mycket, fortsätter Anna.

Att ha möjlighet att arbeta mycket mer patientnära är också något positivt som kommer med konsultlivet då man är där för att främst utföra sitt yrke och inte lägga tid på annat som i vanliga fall kan komma med en yrkesroll.

– Jag tycker att jag får behålla kakan och äta den genom att arbeta som konsult, eftersom jag får plocka ur de bästa delarna i mitt yrke. Oftast är man dessutom väldigt uppskattad som konsult eftersom man är efterlängtad, man kan komma till platser där det finns vakanser och det en del arbete som blivit liggande. Det är väldigt roligt att få komma då och göra en insats, säger Anna.

Ditt bästa jobbminne för Prime Care?
Jag hade ett uppdrag där jag endast arbetade med att hjälpa hemmaboende att få elrullstolar förskrivna. Det innebär en otroligt stor frihet för personer som är beroende av hjälpmedel i sina förflyttningar att få en elrullstol, eftersom de inte blir lika beroende av andra eller sin egen ork.

Vad ska man tänka på om man vill bli konsult?
Jag tror att man behöver känna sig trygg i sin yrkesroll och vara beredd på att sätta in sig i arbetet snabbt på vissa arbetsplatser. Man behöver vara tydlig gentemot kunden om sina kunskaper men också lyhörd för önskemål.

Bilden är en genrebild.