”Jag uppskattar verkligen alla möjligheter”

Maria Carmona är undersköterska till yrket och arbetar nu som konsult för Prime Care. Hon fick höra om konsultlivet genom en bekant till en kompis som tidigare hade jobbat för Prime. Och det hon fick höra gav henne stora förhoppningar och resulterade i att hon sökte jobb så fort hon var klar med sin undersköterskeutbildning.

– Det bästa med att jobba som konsult är att jag känner mig fri. Jag kan jobba som det passar mig, hur mycket jag vill. Och jag är mycket nöjd med stödet jag känner att jag får från min konsultchef och från teamet som ser till att allt fungerar.

Maria beskriver sig själv som en glad och positiv människa som är öppen för nya utmaningar och nyfiken på kunskap. Och att jobba som konsult för Prime Care innebär just det – ett stort urval av utmanande jobbmöjligheter och ny kunskap inom vård och omsorg

– För mig passar det väldigt bra, att få lära känna olika enheter och många personer. Ingen dag är den andra lik.

Konsultlivet för med sig många fördelar, inte bara i yrkeslivet, utan även privat. Att hela tiden ha möjlighet att utvecklas är för Maria väldigt uppskattat.

– En fördel för mitt privatliv är att jag lär mig att hjälpa människor på många olika sätt då jag utvecklas varje gång jag slutar ett uppdrag. Och när jag kommer till nästa har jag med mig den erfarenheten, som hjälper mig att göra ett mer kvalificerat arbete. Jag uppskattar verkligen alla möjligheter jag får för att komma långt i mitt yrke, och den inre utvecklingen för mig som person.

Vad ska man tänka på om man vill bli konsult?
Tänk på att det finns stora möjligheter att få prova på olika jobb. Och tack vare det kan vi hitta det vi gillar att arbeta mest med, få lärorika upplevelser och träffa många olika människor. Men det är mycket viktigt att tänka på att vi är Prime Cares ansikte utåt, och att jobbet man utför håller hög kvalitet.